Izleti
Lahko se podate na katerega od bližnjih hribov: Porezen (1630 m), Blegoš (1562 m) ,..

Če pa se zgodi, da vam jo vreme zagode, se lahko odločite za kopanje v bazenu Hotela Cerkno ali za obisk katerega od kulturno-zgodovinskih objektov v bližnji okolici.
Franja

Nosi ime po zdravnici dr.Franji Bojc Bidovec. Partizansko bolnico Franja sestavlja 13 lesenih barak. Poleg barak za ranjence in osebje je tu še operacijska soba, rentgen, invalidski dom in celo električna centrala. Franja predstavlja spomin na težke dni 2.sv.vojne. Za obiskovalce je odprta od l.1946 dalje.
Antonijec rov

Davnega l.1490 je škafar odkril dragoceno tekočo kovino -živo srebro. V stoletjih, ki so sledila, je v idrijski kotlini zrasel drugi največji živosrebrov rudnik na svetu. Antonijev rov je za obiskovalce urejeno podzemlje, ki priča o delu rudarjev skozi čas.
Cerkljanski muzej

V njem je prikazan razvoj partizanske sanitete, zlasti bolnice Franje, in nastajanje elektro industrije, ki je pozneje prerasja v tovarno Eta. Najbolj zanimiv je etnološki oddelek, posvečen krajevni pustni šegi - Cerkljanska laufarija.
Divje babe

Je arheološko najdišče, v katerem je bilo najdenih veliko ostankov jamskega medveda. Najznamenitejša najdba je neandertalčeva piščal.
 
 
 
Odlična lokacija na smučišču - apartmaji se nahajajo neposredno ob sankaški progi Smučarskega Centra Cerkno, v neokrnjeni naravi in s panoramskim razgledom. Posebej za smučarje, ki ne marate vsakodnevne vožnje do smučišča - stopite iz hiše in že ste na smučarski progi. Gostom naših apartmajev je omogočeno brezplačno nočno osvetljeno sankanje in smučanje na sankaški progi Smučarskega centra Cerkno.

NOVO: Brezplačni dostop do brezžičnega interneta!

Adrenalinska vožnja z pležuhi na osvetljenem nočnem sankališču.